Home » Over

Over

Als ik in gesprekken vraag om mij te vertellen van welke winkel of organisatie men echt blij wordt, blijft het vaak stil. Organisaties waar men niet blij vandaan komt, dat is een makkelijker vraag. “Ik ben er niet bewust mee bezig”, hoor ik vaak, “maar ik weet het tot mijn verbazing feilloos!” Gastvrijheid is een gevoel wat je bijblijft, en dat wordt in hoge mate bepaald door het gedrag van medewerkers.

Ik ben Bertine van Ginkel, oprichter van Zakelijke Gastvrijheid. Een bedrijf met een missie: ik wil zakelijk Nederland gastvrijer maken. Organisaties niet alleen procesgericht, maar meer mensgericht. Zo krijgen klanten of gasten een positieve ervaring en dat bevordert de binding, de klanttevredenheid en daarmee het succes van de organisatie. Ik heb ruime ervaring op het gebied van marketing binnen retail enerzijds en gastvrijheidsbeleving in de hotellerie anderzijds. Die kennis en ervaring combineer ik. Daarnaast ben ik Professioneel Innovatie Trainer (Academy voor Innovatief Trainen). Ik geloof in leren door ervaren. Zo worden uw medewerkers trots en krijgen uw klanten de plek die zij verdienen.

Retail

Binnen de retail werkte ik onder andere voor fotografiewinkels, binnen een grote bakkersketen, en in de meubelbranche. In die retail, met een steeds grotere concurrentie van online shops, is de onderscheidende waarde de klantervaring. De omgeving moet goed zijn, het product moet goed zijn en dan geeft de medewerker de doorslag. En juist die stap wordt vaak onderschat. Ik help om die stap te maken.

Overtref verwachtingen

Binnen de hotellerie staat gastvrijheidsbeleving natuurlijk op nummer 1. Hier draait het om het overtreffen van verwachtingen. Dat maakt niet alleen de gasten blij, maar ook de medewerker blij en trots. Een win-winsituatie. Die verwachtingen overtreffen gaat niet zomaar. Daar coach ik u en uw medewerkers graag bij.

Expertise

Mijn expertise ligt in de verbinding tussen gastvrijheid, gedrag en communicatie. Ik vond consumentengedrag al het leukste vak in mijn schoolperiode. Dit herinnerde ik me pas weer toen ik met gastvrijheid bezig was en in gedrag een bepalende factor ontdekte.  Ik heb me in 2016 gespecialiseerd en gecertificeerd in gedragstrainingen van MapsTell©. Gastvrijheid begint bij het kennen van jezelf en het herkennen van klanten. En hoe verbind je je dan? Dit introductiefilmpje is een eerste kennismaking met MapsTell PersonalMapping:

Ik geloof dat bedrijven die hun klanten de plek geven die zij verdienen succesvol zijn. U ook? Graag neem ik u en uw medewerkers mee in een traject wat niet alleen tevreden klanten oplevert, maar ook trotse en blije medewerkers. Zoals Simon Sinek zegt: “Employees must love the company, before customers ever will”!