Home » Onderwijs

Onderwijs

MapsTell in het Onderwijs

Met dit filmpje krijg je een kijkje in een MapsTell training van mij bij leerlingen/studenten: https://youtu.be/sZRWSWwO6g0

Vraag vanuit onderwijs

Vanuit het onderwijs kreeg ik de vraag om bij te dragen aan een stukje ontwikkeling van bovenbouw leerlingen van het voortgezet onderwijs. Dat is voor mij een droom: leerlingen helpen hen in hun kracht te zetten en begrip en respect te hebben voor zichzelf en voor anderen!

In het onderwijs is gelukkig niet meer alleen kennis belangrijk, maar wordt er onder andere door LOB-programma’s ook aan de soft skills van leerlingen aandacht gegeven en worden ze voorbereid op het leven in de maatschappij. Zoals een decaan zo mooi zei: “Zelfkennis is de beste kennis om mee te krijgen. En daar draagt MapsTell  zeker aan bij!”

Mapstell PersonalMapping

Hier mag ik al op verschillende scholen een bijdrage aan leveren door het geven van MapsTell© PersonalMapping workshops/trainingen. Zowel voor leerlingen, als ook voor leerkrachten/mentoren/decanen een heel prettig en leerzaam middel om met gedragsstijlen kennis te maken en te begrijpen waarom de één graag vooraan staat en de ander liever eerst de kat uit de boom kijkt en dan doet. Of waarom de één chaotischer werkt en de ander heel netjes. Als je begrip hebt voor elkaar, kun je makkelijker met elkaar communiceren en ben je ook in het onderwijs met gastvrijheid naar elkaar bezig!

Belangrijke uitgangspunten zijn:

  • Het doel van MapsTell© is een begripvolle wereld te creëren.
  • Iedereen is goed! Ieder heeft zijn of haar kwaliteiten, je kunt elkaar aanvullen en leren van elkaar.
  • Je hebt van elke gedragsstijl wat in je. Echter, het ene is meer ontwikkeld dan het andere. Je hebt een voorkeur gedragsstijl.
  • Plezier maken en je veilig voelen tijdens de workshop/training.

Ter informatie dit introductiefilmpje van MapsTell© PersonalMapping: https://youtu.be/tDm18CroRu4

Ook voor leerlingen die in een breekjaar een programma volgen om zichzelf beter te leren kennen, is MapsTell© een mooi aanvullend puzzelstukje. In het MBO, HBO en het WO zijn leerlingen ook enthousiast over de inzet van MapsTell©.