Home » Referenties

Referenties

 

fideel Referentie van Twan Custers van Stichting Fideel:

“Op een professionele en ontspannen manier heeft Bertine van Ginkel ons team uitgedaagd om de gastvrijheidsbeleving in onze winkel naar een hoger plan te brengen. En met succes. Haar methodieken zijn toegankelijk en ook nog eens doeltreffend. Zowel teamspirit als omzet varen er wel bij.”


isendoorn-collegeBij het Isendoorn College is een nieuwe opleiding gestart, de ondernemersklas. Bij deze klas mocht ik woensdag 2 november 2016 als eerste middelbare school van Nederland met de MapsTell methode werken. Zo kregen leerlingen inzicht in hun eigen gedragsstijl en dat van anderen. Ze waren hier erg enthousiast over en kunnen hier in praktijk mee aan het werk. De eerste stap: hoe nu zo goed mogelijk groepjes samen stellen om opdrachten mee te doen? En goed ondernemerschap begint met inzicht in jezelf!

Leerkracht Nienke Berenbroek: “Bertine snapt hoe leerlingen in elkaar zitten en speelt daar goed op in! Wat een prachtige methode om begrip te krijgen voor elkaar, zowel voor leerkrachten als leerlingen!”


zutphen-24WARNSVELD – Afgelopen woensdag heeft het Isendoorn College, als eerste middelbare school in Nederland, haar leerlingen letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet.

Lees het hele artikel <<


Artikel in De Stentor over de ondernemersklas van het Isendoorn College en Zakelijke Gastvrijheid met MapsTell:

zakelijke gastvrijheid in de Stentor

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees het artikel hier <<


logo-han

your-start

 

De Start Academy is onderdeel van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Om studenten de kans te geven in een half jaar te ontdekken wat ze werkelijk willen, voordat ze aan een studie beginnen.

Met de workshop PersonalMapping van MapsTell kregen de leerlingen meer inzicht in zichzelf en in anderen.

Wat is dit leerzaam en wat een leuke opdrachten. Ik snap nu meer van mezelf en van anderen“!

Beste workshop ooit! Echt veel aan gehad , gaf duidelijkheid!”

“Landkaart vet, je komt erachter hoe je in elkaar zit en hoe je ermee om kunt gaan”.

Aldus reacties van leerlingen.

________________________________________________________

zakelijke gastvrijheid en de start academy

Na afloop van een workshop op de Start Academy aan een andere groep hebben we na afloop een foto gemaakt en hebben de jongeren hun mening opgeschreven. Het enthousiasme is nog op de foto te zien! Een sterk punt van de workshop vonden ze de goede verdeling theorie en praktische oefeningen. Door deze oefeningen voel je ook wat er bedoeld wordt en dat blijft hangen! Als je een 10 en een 11 krijgt, ben je heel blij, maar ook wat verlegen. Toch?

De allerbelangrijkste conclusie die de jongeren hadden was: “Waarom leren we dit niet in de examenklassen van het voortgezet onderwijs?” Daar begint dit wat door te sijpelen, maar voor het onderwijs belangrijk om te weten dat jongeren klaar zijn voor dergelijke trainingen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


innoforte

Met een team van Innoforte in Velp aan de slag geweest met PersonalMapping. Reacties: “Wat een fijne manier om elkaar anders en beter te leren kennen. Ik voelde me erg veilig en durfde te zeggen wat ik wilde. Fijn om eens te lachen om je eigen en andermans gedrag!”

Ditzelfde team een tweede training gegeven. Een Teamtraining, met als basis een per deelnemer in te vullen Teambarometer. Hier zijn praktische doelen uit gekomen die dit team gaat aanpakken. Een mooi resultaat. En het mooiste compliment? “Bertine, wil je nog een keer terug komen?”

Reactie van deelneemster Gera Visschers-Diesfeldt: “Lieve Bertine, bedankt voor de leerzame, gezellige avond. Maar wat wil je met zo’n supercoach. Zeker tot een volgende keer!”

________________________________________________________________________________

In het kader van de DaltonDriedaagse een workshop gegeven over de begripvolle wereld van verschil van MapsTell.

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

Op de Radboud Universiteit een workshop PersonalMapping gegeven.

________________________________________________________________________________

Op een netwerkavond van Vrouw in de Regio deelnemers kennis laten maken met PersonalMapping. Reacties: “Ik dacht dat ik mezelf wel kende, maar wat een eye-openers”.

 

En: “Ik wil graag een vervolg, dit is zo duidelijk en plezierig”.

“Bertine, wat ben jij een vakvrouw. Je legt het zo rustig en duidelijk uit en hebt oog voor iedereen!” 

Vrouw in de Regio 
11 oktober 2017 ·
Wat een superleuke netwerkavond!
Heel verrassend en leerzaam. En wat hebben we gelachen.
Dank je wel Bertine van Ginkel voor een kijkje in onze wereld! Duco bedankt voor de gastvrijheid en wat een mooie locatie Duco Avis Veilingen.

________________________________________________________________________________

Wat een plezier hebben we samen gehad! Met leerlingen van 5 Havo van de afdeling IBC een training PersonalMapping gedaan. Zowel in praktijk als theorie je gedrag in beeld. Het grootste compliment? “Mevrouw, dit was ECHT leerzaam”!

En de reactie van teamleider Linda van Haren:

“Wat was het inspirerend. Hoe fijn kun jij die kids op hun gemak stellen, allemaal aandacht geven en uit hun schulp trekken. Super!”
_______________________________________________________________________________

Bij de VPRO op het Media Park in Hilversum een aantal trainingen gegeven. Voor het receptie team en voor het restaurant team. Met als doel de openheid, betrokkenheid en samenwerking te bevorderen. Duidelijk maken dat jij als persoon ook aan zet bent om de samenwerking te verbeteren en om je geluk in je werk te bevorderen. Dit ligt zeker niet alleen buiten jou bij de organisatie of manager.

Hiervoor de MapsTell methode ingezet als basis. Hiermee begin je in stap 1 bij het herkennen van jezelf en ook het erkennen van jezelf. Het zien van je voorkeur gedragsstijl, je valkuilen en hoe anderen je zien. Stap 2 gaat over de verschillende communicatiestijlen die daarbij horen. Om begrip voor elkaar te krijgen. En stap 3 gaan we verder met de samenwerking, met de verbinding. Alles staat in het teken van het creëren en werken in een Begripvolle Wereld. Ik faciliteer. De mens, het team, de organisatie is zelf aan zet om de actiepunten  en de tot stand gekomen beweging op te pakken. Graag coach ik daarbij.

Reacties van verschillende deelnemers: “Dit geeft meer inzicht in jezelf en in anderen. Dat is heel prettig voor de samenwerking. We kunnen met de actiepunten aan de slag! Bertine is een toegankelijke trainer. Ze stelt iedereen op het gemak, ook bij lastige onderwerpen. En ze weet de discussie goed te leiden.”


 

 

 

 

 

Bij CKC Drenthe in  het professionaliseringsprogramma voor leerkrachten en directie. De 3 stappen van de MapsTell-tool in gezet:

Stap 1: IK: het herkennen en erkennen van jezelf.

Stap 2: JIJ: hoe geef je sturing aan jezelf en wat zijn de verschillende communicatie stijlen?

Stap 3: WIJ: over samenwerking en verbinding. Welke thema’s spelen er binnen je team?


 

In samenwerking met Quality Support trainingen bij Yask-KPN verzorgen. De eerste training gaat over Hospitality. Wat is dat? Hoe zet je dat in? De tweede training gaat over MapsTell: wat is jouw voorkeur gedragsstijl en wat is je communicatiestijl? En hoe is dat van je klanten? De derde training gaat over hoe je je eigen stijl het beste in  kunt zetten en hoe het beste in te spelen op de gedragsstijl van je klanten. We werken dan met een trainingsacteur om verschillende settings binnen het werk in kaart te brengen.

Reactie van deelnemer Sylvia D.: “Ik wil de trainers heel hartelijk bedanken voor de leerzame training. Persoonlijk heel veel aan gehad!”