Ondernemerscoaching, geloof in jezelf!


“Ik dacht dat je mij alleen wat zakelijke tips zou geven, dit had ik niet verwacht. Maar ik snap nu wel dat je het zo aanpakt”. Dit zegt Koos*, een ondernemer die ik coach. En hij kijkt me blij aan, een hele andere blik dan toen ik hem ontmoette. Want hier heeft hij veel aan merkt hij, ook voor zijn thuis situatie. Zakelijk en privé zijn in mijn ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Onderweg

Koos en ik komen net uit het bos. Hier hebben we samen een wandeling gemaakt. Tijdens de wandeling geef ik hem wat opdrachten. Iets waardoor hij meer over zichzelf te weten komt.

Koos is ondernemer en volgt een coachtraject bij mij. Bij de intake voelden we vertrouwen in elkaar. En ik heb hem van tevoren verteld hoe ik het ongeveer aanpak, maar ik volg geen vast systeem. We hebben een coachdoel vastgesteld, maar de weg ernaartoe ontdekken we samen. Met tussendoor een aantal vaste onderdelen.

Verbinding zakelijke en privé

Ik luister naar het verhaal en we kijken samen wat er speelt. Er komen zowel zakelijke als privé zaken naar boven. Voor mij logisch, want we kunnen wel denken dat als we de deur thuis sluiten we alleen nog zakelijk bezig zijn. En andersom. Maar in praktijk hangt het één samen met het ander. We willen daar wel eens in vakjes denken: het ene luikje open, dus zit het andere luikje dicht. Maar zeker als je een eigen bedrijf hebt, lopen zaken door elkaar. Is het niet bewust, dan toch wel onbewust.

Onderstromen

En die onderstromen, daar wil ik graag in mijn coaching en trainingen ook mee werken. Dat klinkt spannender dan het is. Die onderstroom hebben we allemaal mee te maken, veel meer dan we denken. Het merendeel van de dingen die we denken en doen, gebeurt onbewust. En ik wil graag bewerkstelligen dat we ons bewuster zijn van de dingen die we doen en zeggen. En denken, want onze gedachtes over onszelf zijn vaak niet zo positief. “Ik kan het toch niet”, “Ik ben niet goed genoeg”, “Wie ben ik dan wel niet”, “Zo hoort het niet”, van alles plopt er bij ons op en maakt onszelf onzeker en kleiner.

Bewustwording

Koos merkt dat hij zich bewuster is van zichzelf. En dat hem dat ook zakelijk helpt. Hij weet beter wat hij wil, wie hij is en wil zijn, zowel privé als zakelijk. En het leuke is, de antwoorden komen uit hemzelf. Want zo is het, er liggen geen vaste antwoorden voor het oprapen, maar samen vinden we de antwoorden die in jou zitten en bij jou passen.

Het is best hard werken voor Koos, maar we hebben ook veel plezier. En hij merkt dat hij er energie van krijgt. Hij krijgt er meer rust van in zijn lijf en dat is o zo prettig!

Stap voor stap zetten we koers naar nog meer geloof in zichzelf!

*Koos is een gefingeerde naam.

Bertine van Ginkel, Trainer en Coach Ginkel&Co

info@ginkelenco.nl

06 23 02 69 73

#begripkweken#zelfkennis#zelfvertrouwen#groeien#liefdevoorjezelf#liefdevoordemedemens#plezier#makkelijkersamenwerken#ondernemerscoach#studentencoach#teamtraining#teambuilding#persoonlijkeontwikkeling#persoonlijkleiderschap#omgaanmetverandering#mapstell#ginkelenco#trainingencoaching

Bertine schrijft regelmatig iets over de Wereld van Verschil van MapsTell. Op www.ginkelenco.nl/blog zie je een overzicht van deze kaart van de Wereld van Verschil. Tijdens training en coaching reizen deelnemers letterlijk door allerlei gebieden. Interessant is hoe je met elkaar kunt verbinden onderweg. Waar bevind je je als individu en waar wil je samen heen? Om te laten zien hoe praktisch deze Wereld werkt, schrijft Bertine over haar ervaringen tijdens trainingen en coaching met de verschillende plekken op de kaart.






Vorige
Vorige

Luister nou eens!

Volgende
Volgende

Wie is die vreemde vogel?